Het leukste loopje van de lente

Historie

De Haaswijkloop werd georganiseerd vanaf het moment dat de eerste huizen gebouwd werden in het gebied Haaswijk/De Mosebel in Oegstgeest-Noord. Dit was begin jaren ’80 en de eerste jaren vond het ook meermalen per jaar plaats. Vandaar dat het aantal edities iets hoger is dan het evenement in jaren oud is. Later werd dat éénmaal per jaar op een vaste dag: Tweede Paasdag.

Dus niet op een vaste datum! Dat is o.a. te merken aan het weer: Tweede Paasdag kan op 23 maart vallen, maar ook op 26 april. Het kan maar net boven nul, maar ook 26 graden zijn.

De (Paas)Haaswijkloop is een initiatief van Buurtvereniging Haaswijk en de Morsebel. Na eerder al eens een paar jaar meegedraaid te hebben is Loopgroep Oegstgeest sinds 2009 nauw betrokken bij de organisatie.

De PaasHaaswijkloop wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuws

  • Extra’s voor kinderen
    Voor de snelle lopers is voor de nummers 1 t/m 3 een mooie beker te winnen voor de jongens en de meisjes. We hebben ook wat leuks bedacht voor de jongere deelnemers. Voor degene die als de mooiste PaasHaas loopt hebben we ook een leuke prijs. Je kan hiervoor de voorbeelden hieronder gebruiken. Klik op… Lees meer: Extra’s voor kinderen
  • Inschrijving geopend
    Schrijf je zo veel mogelijk tevoren in. Dat kan via deze pagina.
  • Nieuwe website
    Tot nu toe bracht www.paashaaswijkloop.nl je naar een pagina op de site van Loopgroep Oegstgeest. We hebben nu een eigen volledige website!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief